Optimalisatie

SEO staat voor Search Engine Optimization, of zoekmachineoptimalisatie. Door zoekwoorden aan uw website toe te voegen, wordt uw website beter gevonden door zoekmachines zoals Google, Yahoo, Bing, enzovoort. Dit zijn dezelfde zoekwoorden die uw klanten gebruiken om informatie over uw product of dienst via internet op te vragen. U krijgt zo meer bezoekers op uw website.

Webbus houdt zich voornamelijk bezig met natuurlijke zoekmachineoptimalisatie, omdat ruim 80 % van de Google-gebruikers alleen naar deze zoekresultaten kijkt. U kunt zo de dure kosten van een Adwords campagne besparen.

Niemand kan garanderen dat uw website een toppositie op internet krijgt. Ook Webbus niet. Wij doen echter wel wat we kunnen. Dat is eerlijk, en duidelijk!

Voor het optimaliseren van een website hebben wij een stappenplan:

 1. Allereerst bekijken wij de inhoud en structuur van uw site. Uw website en hosting moeten aan een aantal eisen voldoen. Dit bekijken wij geheel vrijblijvend en kosteloos. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op.
 2. Wij onderzoeken uw bedrijf en kijken daarbij naar:
  – Bedrijfsstructuur
  – Concurrentie
  – Potentiële klanten.
  Zo krijgen wij een goed beeld van uw organisatie en doelgroep. Hierna wordt voor u een specifieke strategie ontwikkeld.
 3. Wij leggen u een aantal zoekwoorden voor, die de positie van uw website verbeteren.
 4. Hierna wordt de tekst aangepast en afgestemd op de zoekwoorden. Ook adviseren wij hoe u zelf uw website zoekmachinevriendelijker kunt maken.
 5. Uw website wordt indien nodig technisch verbeterd. Ook zoeken wij websites van waaruit wij naar uw website kunnen backlinken. Dit is ook een manier om de vindbaarheid van uw website te vergroten.
 6. Desgewenst kunnen wij voor uw bedrijf een account aanmaken op social media zoals: Facebook, Twitter of LinkedIn. Deze accounts kunt u daarna zelf beheren.
 7. Webbus onderzoekt met enige regelmaat uw website, om te bekijken of de zoekwoorden nog actueel zijn of aangepast moeten worden. U ontvangt van ons regelmatig een rapportage met de resultaten van de SEO-optimalisatie.

CMS websites:

U kunt bij Webbus een website laten maken en deze daarna zelf onderhouden en bewerken. Deze websites hebben een gebruiksvriendelijk CMS-systeem, waarmee u gemakkelijk teksten en afbeeldingen kunt verwijderen of toevoegen. Ook deze websites worden naar uw wensen vormgegeven.

CMS webshops:

Het is mogelijk dat u producten via een webshop wilt aanbieden en afrekenen. Ook deze webshops hebben een gebruiksvriendelijk CMS-systeem. Webbus houdt bij het ontwerp rekening met uw doelgroep en het gebruiksgemak van het bestellen via de webshop.

Hosting en domeinnaam:

Zonder hosting en domeinnaam geen website. Webbus garandeert dat uw website dankzij betrouwbare servers -ongeacht het aantal bezoekers- goed functioneert.

Zoals hierboven al aangegeven zijn de bedragen voor het maken van websites erg uiteenlopend. Om toch een indicatie te geven, hieronder enkele prijzen:
CMS websites vanaf € 899,- (excl. BTW)
CMS webshops vanaf € 1200,- (excl. BTW)