Video’s en social media

Het is weer tijd voor een leuk blogbericht! Deze keer gaan we het hebben over, zoals de titel al zegt, het gebruik van video’s op social media. (Ook hiervoor kun je terecht bij Webbus Multimedia , maar dat even ter zijde)

Het gebruik van video’s op social media wordt steeds populairder. Daarnaast zorgt iets visueels, zoals een video, ervoor dat je de aandacht van je publiek vasthoudt.

Social media video’s en marketing

Doordat we ons in een economie bevinden waarin beleving steeds belangrijker wordt, is het gebruik van video’s op social media een krachtig middel. “Videomarketing” kan op meerdere manieren. Denk hierbij aan:
Voorlichting; hieronder valt bijvoorbeeld een instructiefilmpje. In een instructiefilmpje kun je snel en gemakkelijk je kennis en informatie met anderen delen.
Recruitment; hierin komt je bedrijf goed naar voren. Door een filmpje te maken kunnen mensen (wellicht sollicitanten?) een goed beeld krijgen van de organisatie.

Een groot deel van de bedrijven die video’s verspreiden via social media, doen dit voor campagnes of positionering. Dit noemen we viral marketing, hierbij is het de bedoeling dat een filmpje dusdanig aanslaat dat er een viral (mond tot mond) reactie ontstaat.

Om een goede viral te maken moet je denken aan de volgende punten:

Humor. Humor is erg belangrijk als het aankomt op de verspreiding van je filmpje. Een commerciële ondertoon is natuurlijk geen probleem, een filmpje is er ten slotte ook voor om reclame te maken voor je bedrijf. Het is alleen wel belangrijk dat de humor wel aanwezig is. Mensen willen wat te lachen hebben, en als ze iets grappig vinden dan zullen ze dit sneller delen met hun vrienden en familie. (Hierdoor zal er dus sneller sprake zijn van een viral)

Hoewel humor erg belangrijk is, is het ook goed om te weten dat je niet moet overdrijven met humor. Te veel humor zal averechts werken!

Zorg ervoor dat je bericht actueel is.

Spring in op de dingen (producten, gebeurtenissen etc.) die nu, op dit moment de aandacht trekken. Hierdoor blijft het interessant voor je publiek.

Bepaal vooraf je doelstelling. “Waarom maak ik dit filmpje?”, “Wat wil ik bereiken met dit filmpje?” Dat zijn vragen die je jezelf moet stellen VOORDAT je begint aan het maken van een filmpje. Doe je het alleen om maar een tof filmpje te maken, omdat je toevallig had gelezen dat filmpjes steeds populairder worden? Dan moet je het niet doen, je filmpje moet wel echt een doel en een meerwaarde hebben.

Video’s van Webbus Multimedia?

Zoals we aan het begin van deze blog al een beetje verklapte, maakt Webbus Multimedia ook filmpjes voor op social media. Hieronder zullen we een aantal voorbeeldjes toevoegen, dan weten jullie gelijk wat je te wachten staat! 😉