Succes mag je delen

In de Achterhoek is dit nogal een dingetje. Heb je een grote opdracht binnen gehaald of ben je trots op een product of oplevering. Deel dit dan gewoon. Laat zien wat je bedrijf allemaal doet, kan en wees hier trots op.

Vaak krijg ik te horen van deze bedrijven dat ze dit liever niet willen. Een Facebook berichtje met wat foto’s vinden ze best maar om hier nou helemaal een campagne voor op te zetten is wat te veel van het goede. Terwijl juist zulke opdrachten of “succes nieuws” je kunnen onderscheiden van de concurrentie of zelfs bij het overhalen van een andere klant. Bekijk het altijd vanuit de klant zijn perspectief. Kies jij voor een aannemer die niets verteld over zijn eerdere projecten en dat deze ook niet te vinden zijn op zijn website, of kies je voor diegene die overal in je omgeving kan laten zien wat het eindresultaat was. Ook al laat deze aannemer alleen maar zien dat hij wat kleinere opdrachten heeft gedaan, is dat altijd beter dan niets laten zien. Je bedankt je wel twee keer voor je diegene ingeschakeld waarvan je niet weet wat en hoe hij zijn werk oplevert.

Wees dus trots op je werk en laat dit zien

Deel het zoveel mogelijk en vertel erover. Een campagne starten over een grote opdracht kun je zien als het bereiken van mensen die anders nooit van je gehoord hebben. Bedrijven en particulieren zoeken vaak op hun eigen interesses en bepalen een bedrijf vaak naar hun raakvlakken.

Laat zien wat je doet

Mocht je een lekkende kraan hebben, ben je eerder geneigd om een loodgieter te bellen dan een klussenbedrijf. Tenzij je natuurlijk van dit klussenbedrijf vaak berichten voorbij hebt zien komen van hun loodgieterswerk. Een autobedrijf die reparaties en APK’s uitvoert maar ook berichten deelt van werk die ze aan oldtimers verrichten, zal sneller een bezitter van een oldtimer overtuigen dat hun auto op de juiste plek is bij dit autobedrijf.

Geef voorbeelden

Zorg dat je gezien wordt en dat mensen je onthouden. Dit gaat makkelijker wanneer je voorbeelden geeft en dan het liefst waar je zelf met passie en trots over kunt praten/schrijven.