Landingspagina’s

Zoals al vaker in mijn blogs geschreven, gebruik je landingspagina’s voor je website om beter gevonden te worden bij Google. Dit zijn aparte webpagina’s die niet direct in je menu terecht komen.

De pagina’s zorgen ervoor dat je d.m.v. van teksten bij Google naar boven komt op een bepaalde zoekterm.

Je moet er dus voor zorgen dat de tekst, afbeeldingen en zoekterm goed worden geschreven en aangemaakt om voor Google een goede zoekresultaat te geven. Wanneer je deze “landingspagina” eenmaal in je website hebt gemaakt, zal Google deze langzaam gaan indexeren. De teksten die je voor zulke pagina’s schrijft zullen anders zijn dan de normale teksten op je website. De teksten voor de landingspagina zijn geschreven voor het zoekwoord en met het idee om informatie te verstrekken voor diegene die hierop zoekt. De pagina’s zelf zul je ook niet direct in je menu van de website moeten plaatsen omdat deze geen meerwaarde bieden voor de bezoeker die al op je website is. Je kunt namelijk landingspagina’s willen aanmaken voor bepaalde dorpen en steden. Het is dan niet interessant voor de al aanwezig bezoeker om teksten te lezen die gemaakt zijn om meer bezoekers te trekken die hebben gezocht op bepaalde zoektermen. Je kunt deze pagina’s bijv. onderaan je website plaatsen d.m.v. een link.

Zo heb ik bijvoorbeeld een aantal zoektermen zoals reclamebureau Groenlo en reclamebureau Lichtenvoorde. Deze heb ik aangemaakt omdat ik een vestigingsadres heb in Winterswijk. Google zal dus voor mensen in Lichtenvoorde een reclamebureau met een vestigingsadres in Lichtenvoorde eerder tonen dan die van mij. Ook omdat ik in mijn website nergens de plaats Lichtenvoorde heb opgenomen, terwijl ik net zo actief ben in omliggende steden en dorpen als in Winterswijk. Om dit dus te ondersteunen, heb ik landingspagina’s aangemaakt om ook daar goed gevonden te worden.

Schrijf voor een landingspagina informatief over het zoekwoord en zorg dat je aan de eisen voldoet om goed gevonden te worden bij Google door het zoekwoord vaker voor te laten komen. Om het juiste zoekwoord te bepalen, kun je deze misschien bepalen via Google Adwords of via webmaster tools. Over Webmaster tools en Analytics heb ik in mijn vorige blog beschreven wat je hiermee precies kunt.

“Het grootste voordeel van “Landingspagina’s” zijn dat je hier zelf direct invloed op kunt hebben”

Plaatsen van een landingspage:

Wanneer je een landingspagina in je website hebt geplaatst, hoef je hier eigenlijk geen extra kosten meer voor te maken om gevonden te blijven worden. Dit is bij Google Adwords wel anders. Wanneer je hier niet meer betaald voor je gekozen zoektermen, dan zul je hierop ook niet meer gevonden worden bij Google. Daarom is het verstandig om bij een SEO campagne altijd te kiezen voor zowel Google Adwords als voor landingspagina’s. Google Adwords zal als start erg handig kunnen zijn om direct gevonden te worden ook al heb je hier in de website of webshop nog niets voor gedaan. In de tussentijd maak je een onderzoeksplan voor de juiste zoekwoorden via Google Adwords en maak je hiervoor nieuwe landingspagina’s aan. Ook hier kun je Google Adwords in eerste instantie voor gebruiken om te linken naar de nieuwe landingspagina’s. Je kunt hier dan ook direct zien of de bezoekers van bepaalde zoektermen de pagina interessant genoeg vinden. Wanneer je organische zoektermen van je landingspagina’s verbeteren, kun je deze evt. bij Google Adwords weer verwijderen.

Landingspagina

Incognito venster

Zorg bij je eigen onderzoek naar de zoektermen van je website altijd voor een incognito venster bij je browser. Doordat je misschien ingelogd bent bij Google, Youtube of door je browser cache zal je niet de juiste website te zien krijgen bij Google. Dit komt omdat Google voor elke bezoeker andere resultaten laat zien, doordat Google elke gebruiker anders beoordeeld en ook zal beoordelen naargelang je vorige zoekopdrachten.