Het gebruik van Breadcrumbs

Letterlijk vertaald zijn het broodkruimels. Net als Hans en Grietje strooiden ze broodkruimels achter zich aan om niet te verdwalen. Dit is nou precies wat het eigenlijk inhoud. Broodkruimels worden gebruikt om je weg binnen de website niet te verliezen. Vaak staan ze boven de titel van de pagina of bericht. Zo weet je altijd waar je bent binnen een website en waar je vandaan kwam.

Maar wat is een Breadcrumb nou precies?

Een broodkruimel binnen de webdesign wereld is een reeks van verbonden links die informatie over uw navigatie weergeeft. Een broodkruimel wordt vaak aangeduid met een linkstructuur en binnen de pagina weergegeven net als een uitgeklede navigatiemenu.
Voor deze pagina zou dat bijvoorbeeld home/blog-nieuws/breadcumps zijn. (Dus startpagina / product, categorie of pagina / Enkel product of pagina). Dit komt namelijk omdat dit blog bericht op de pagina blog nieuws staat. De homepage wordt altijd als eerste weergegeven. Dit om makkelijk terug te kunnen naar het begin menu.

Maar waarom gebruiken we Breadcrumbs?

Het is niet voor elke website nodig om broodkruimels te gebruiken. Op deze website gebruiken wij ze ook nog niet. Dit komt omdat hij nog niet complex genoeg is. Wanneer er berichten in pagina’s die weer uit andere pagina’s komen, dan heb je sneller kans de weg kwijt te raken. Dan zal het tijd worden om broodkruimels te gebruiken. Want het is belangrijk om je website zo gebruiksvriendelijk te maken.

Ook kunnen de broodkruimels een meerwaarde bieden voor je SEO, je helpt hier namelijk Google mee om je website efficiënter te koppelen. Een goede interne structuur maakt het bots makkelijk om je website te doorzoeken.

 

Hoe krijg je breadcrumbs in je website?

Je kunt verschillende plugins installeren voor je WordPress website. Zo heb je:
– Surbma – Yoast Breadcrumb Shortcode
– Breadcrumb NavXT
– Really Simple Breadcrumb

Lees alleen de handleidingen goed, je moet er namelijk wel wat code voor instellen op je website.