De feestdagen

De feestdagen staan weer voor de deur en dat is een mooie kans om je bedrijf weer even goed in de picture te zetten.

Nu kan dat natuurlijk gewoon met een leuke kerstkaart, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Ik heb de beste en leukste alternatieven even voor je op een rijtje gezet!

Een super leuk alternatief is een kerst animatie, een kort filmpje. Hier gaat alleen wel tijd en werk in zitten, zeker als je hier zelf niet de middelen voor hebt. Een pluspuntje hiervan is wel, dat je je enorm onderscheidt van de rest. Hierdoor zal jij extra opvallen bij (toekomstige?) klanten. Deze animatie kun je op je website plaatsen. Als je ook een Facebook pagina hebt voor je bedrijf, dan kun je de animatie hier ook op uploaden. Wat Facebook betreft, komen we direct aan bij het tweede alternatief.

Facebook. Een social media platform met een breed bereik. Hoe leuk is het dan om juist dáár dan een kerstgroet uit te brengen?! Dit kun je op meerdere manieren doen, gewoon een leuk berichtje schrijven waarin je de mensen fijne feestdagen toewenst , maar je kunt het nog leuker en opvallender maken door een digitale kaart te delen via Facebook. Dus eigenlijk een soort kerstkaart, maar dan online. Voordelen hiervan zijn dat het snel, makkelijk en goedkoop is. Een nadeel kan zijn dat je niet kan controleren, en daardoor niet weet of het iedereen bereikt heeft die je wilde bereiken.

Nog een goed alternatief is een kerstgroet via de mail. Zo krijgen de klanten toch een persoonlijk bericht. In deze mail kun je natuurlijk ook een digitale kerstkaart meesturen die je als attachment aan de mail toevoegt.

Voor het grootste bereik combineer je deze alternatieven! Zo kun je in de mail bijvoorbeeld ook een link zetten die verwijst naar je website en/of Facebookpagina. Zo bereik je al je klanten maar val je ook op bij toekomstige klanten.

Maar waarom dan geen kerstkaarten meer? Heel simpel, digitale media heeft gewoonweg een groter bereik dan gedrukte media. Op deze manier bereik je niet alleen je bestaande klanten maar ook klanten die nog zoekende zijn naar het juiste bedrijf om een samenwerking mee aan te gaan.

Wij bij Webbus Multimedia hebben ook besloten om geen kerstkaarten meer te versturen. In plaats daarvan hebben wij een leuk presentje voor onze klanten, die opgehaald kan worden bij een Winterswijkse slijterij.

 

Toch willen wij de kans niet missen om jou hele fijne en gezellige feestdagen toe te wensen, en dat 2018 maar weer een mooi jaar mag worden vol inspiratie en creativiteit!